Stamboekregistratie

Toelichting op de stamboekregistratie, onderwerpen en downloads

De officiële documenten die handelen over de stamboekregistratie zijn hiernaast (→) te downloaden. De voettekst geeft aan wanneer er een laatste wijziging heeft plaatsgevonden.

In de zijbalk vindt u een aantal onderwerpen die in de dagelijkse praktijk van toepassing zijn en waar vaak vragen over worden gesteld. Of waar wij nu juist nog eens graag de aandacht op willen vestigen.

Getracht is deze onderwerpen in duidelijke bewoordingen neer te zetten. Maar deze toelichting of nadere uitleg vervangt niet de officiële tekst en u kunt daar dan ook geen rechten aan ontlenen als deze hiermee onverhoopt in strijd blijkt te zijn.

Daarom is het verstandig om bij enige twijfel contact op te nemen met de secretaris of de stamboekregistratie; u vindt van beide de gegevens onder “Contact”. Als u dat per e-mail doet is uw vraag het meest duidelijk en kan er ook duidelijk worden geantwoord. Schroom niet, want zij zijn daar voor.

ZOOEASY ONLINE

Sinds 2014 is het voor ieder lid van Holland Dexter mogelijk om zelf het Dexter bestand in te zien. U kunt dus zelf zoeken naar een nieuwe dekstier of bekijken waar de door u gefokte dieren zijn gebleven. Ga naar www.zooeasyonline.com en log in met uw e-mail en wachtwoord.

Een gebruiksinstructie van ZooEasy vind u in deze handleiding.