Farm & Country Fair Aalten

De Farm & Country Fair, het meest veelzijdige evenement in Nederland

Alles rondom landleven en boerderij is te vinden op de Farm & Country Fair. Dit evenement staat in binnen- en buitenland bekend om haar enorme variatie: van prachtige winkels, alles over ons eten tot complete dierendorpen met allemaal een eigen thema. In het vintage dorp ga je jaren terug in de tijd met decoratie en voertuigen van vroeger. Natuurlijk is er veel entertainment: hippe foodtrucks, gevarieerde kinderattracties en echte luistermuziek zorgen voor een ontspannen sfeer. De Farm & Country Fair is een belevenis voor elke leeftijd.

Als onderdeel van de Farm & Country Fair is een heus koeiendorp ingericht, met een enorme variatie aan koeienrassen. Per “gezondheidsstatus” werden groepen koeienrassen geformeerd. In een grote tent waren de Dexters samen met de Dahomey en de Hereford gestald. De organisatie van VVB Silvolde heeft de stalling, I&R registraties en vee verzorging voor rekening genomen. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft 4 dagen lang enorme bergen werk verzet om het gestalde vee op zijn best te tonen. Ook werden de melkrassen 2 x daags gemolken. Een dikke pluim waard!

Gedurende de drie dagen van de Farm & Country Fair was er continue aanloop en interesse in de verschillende koeienrassen, maar zeker ook de Dexter. Uiteraard werden veel specifieke vragen gesteld over de Dexter, maar ook veel algemene vragen over dierverzorging, -welzijn en de recente ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken rondom de landbouw en veeteelt. Opvallend was dat de sympathie voor de agrarische sector bij elk van de bezoekers die een praatje kwam maken enorm is. Tegelijkertijd is de soms gebrekkige kennis van de actuele situatie beperkt en zorgt de negatieve framing met betrekking tot de agrarische sector in de diverse media voor een vertekend beeld. Mensen meenemen in het eerlijke verhaal zorgt voor een gevoel van zingeving.

Een aantal bezoekers is dermate enthousiast dat zij aangeven lid te willen worden van de vereniging en zodoende mogelijk een start te maken met het houden van Dexters. Alles bij elkaar was de deelname een enorm positieve ervaring!

Omdat het te woord staan van bezoekers en de verzorging van het vee continue aandacht gevraagd hebben, is het aantal foto’s van dit evenement helaas zeer beperkt. Hieronder enkele plaatjes voor een sfeerimpressie.