Activiteiten

Zondag 23 september Dexter Open Dagen door het hele land. KLIK HIER

 

Zondag 22 april was de ALV bij Udo en Elly Beers in Waarland (NH). ’s Middags hebben we het rundveemuseum bezocht.

 

Weekend van 20 tot 22 oktober was de Dexter excursie naar Engeland/Schotland. We hebben hier een 7tal bedrijven bezocht. Het was een gezellig en leerzaam weekend.

zondag 9 april 2017 was de ALV in Raalte, er was een inleiding door Ronald Rongen over Low Stress Stockmanship

Wildhof Lukas is beschikbaar via KI-samen. Lukas is de eerste excellente stier van Nederland. Hij is zwart en vrij van de bulldogfactor (= hoogbenig).

zondag 26 juni 2016 was de Dexter keuring op de farm & country fair in Aalten. Uitslag: Kampioen: Kruiswijk Moon van Annemiek Scholten en Nico Steintjes. Reserve Kampioen: Dijkgraaf Floor van Martijn Henzen.

Via de vereniging waren er rietjes te reserveren van de rode Grossensee Arion Pp. Na Woodmagic Hedgehog, Elmwood Mackoy, Apple Coda, Planetree Talos, Elmwood Robson, Cobthorn Dannyboy, Moomin MacDuff en Posh opnieuw een stier die de Dexter fokkerij in NL kan verbeteren en voor nieuw bloed zorgt!

Na een excursie naar Engeland (2013) zijn wij in september 2015 met een groep van 16 mensen een lang weekend naar Denemarken geweest om Dexters te bekijken.

zondag 7 juni 2015 Dexter show op boerendag in Papekop. Uitslag: Kampioen: PorcPrunus Nico fokker/eigenaar: Nico Steintjes & Annemiek Scholten. Reservekampioen Stargate Sage eigenaar: Martin & Anita Schrijver.

zaterdag 25 april 2015 was de ALV bij ‘de grote Modderkolk’ in Loenen

December 2014: Alle leden van Holland Dexter kregen de jubileum uitgave van het informatieboekje thuisgestuurd. In dit boekje staat de geschiedenis van de Dexter in Nederland en Vlaanderen uitgebreid beschreven.

22 juni 2014 was er een Dexter show op de Country Fair in Aalten. Dagkampioen was de stier Wildhof Lukas, reservekampioen de stier Mauhin Oakley.

2013 vereniging Holland Dexter is officieel erkend als stamboek door de EU.

14 en 15 september ’13 waren de “Open Dexter Dagen” bij diverse Dexter houders in het land. Diverse publicaties zijn er geweest. Deze zijn te downloaden onder “Activiteiten”, publicaties in bladen.

14 april 2012 waren we te gast bij de familie Schrijver in Raalte. In hun mooi verbouwde feestschuur hielden we de Algemene Leden Vergadering (ALV 2012).

Het bestuur: Charles Fakkert (penningmeester), Thomas Zwiers, Albert Slagter (voorzitter), Annemiek Scholten (secretaris) en Gerda Huizinga (stamboeksecretaris).

De aanwezige leden waren niet in 1 foto te vangen.

Na de vergadering mochten we “de wei in” om de koeien te bezichtigen:

Walhoeve Piet, de dekstier uit 2007 die al vele jaren dekdienst doet bij de familie Schrijver.

De oudste koe Rotgers Roanne

Mina

Minie

Het jonge stiertje van eigen fok: Kogel Martin.

De pas aangekochte jonge dekstier Rudolf. De bloedlijnen zijn mooi en onverwant. Het stiertje moet nog wel uitgroeien natuurlijk.