Landbouwshow Opmeer (112e editie 2023)

Het was maandag 7 augustus weer zo ver de 112e editie van Landbouwshow Opmeer ! 🚜

Elke eerste maandag van de maand augustus vind Landbouwshow Opmeer plaats. Bij deze Landbouwshow zijn er veel verschillende activiteiten te zien en te doen.
Je kunt er bijvoorbeeld naar keuring kijken van verschillende diersoorten zoals: 🦙🐮🐰🐐🐑.

Daarnaast stonden wij ( Dexter-cattle Kammeraad ) er dit jaar voor de 2de keer.
Wij nemen onze Dexters mee naar de show om mensen kennis te kunnen laten maken met het mooie ras. De gehele dag staan wij bij onze dieren en voorzien wij mensen van informatie over het ras en vertellen daarnaast nog meer zoals bijvoorbeeld over het stamboek Holland Dexter. Vanuit Holland Dexter hadden wij folders en promotie materiaal gekregen zodat mensen die geïnteresseerd waren een foldertje/ sticker  voor thuis mee konden krijgen.

Dit jaar hadden wij 3 runderen mee genomen:
Anna ( kuis / dun kleur)
Tara ( kuis / rood kleur)
Noah ( Oss / zwart kleur )

Deze dieren zijn de hele dag vertroeteld door alle mensen die langs kwamen, ze hadden een hoog aaibaarheid gehalte 😊. Na een hele ochtend en middag geaaid te zijn hebben we later nog met onze Dexters 2 show rondes mogen lopen. Wij lopen met onze Dexters door de ring en deze is geheel omringd met publiek naast dat wij met onze Dexters lopen wordt er ondertussen ook nog informatie over verteld tegen het publiek. Onze Dexters kregen nog een mooi applaus, maar dit was wel even schrikken voor ze als er zoveel mensen klappen 😉

We hebben een mooie dag achter de rug! Volgend jaar zijn we er weer met de Dexters, wie weet tot volgend jaar !