Landbouwdag Alkmaar

Traditie getrouw vindt de Landbouwdag de laatste woensdag van september plaats. Om 10.00 uur luidt op het Waagplein het officiële startsein voor de de Landbouwdag.

Koeien, schapen, paarden en kippen, voor elk dier is in het centrum een plekje gemaakt. Al vanaf ’s morgens vroeg kun je de beesten bewonderen op het Waagplein, in de Marktstraat en de Gedempte Nieuwesloot.

Aan de Laat vind je een gezellige Lappenmarkt waar je de fijnste koopjes kunt scoren!

Van 12.00-21.00 uur in de binnenstad van Alkmaar.


Ik en mijn dochters Anna en Kim waren hier aanwezig met Dexter De Kleine Waert Eleanore, twee bonte ooien en Anna haar Shetlandpony Amber die derde werd op de keuring. Natuurlijk kwam mijn vader ook even kijken samen met mijn moeder.

Het was een prachtig mooie dag met veel zon en een kleine spat.

De ooien gingen gelijk op rust liggen, Eleanore heeft eerst een tijdje de kat uit de boom gekeken maar vond uiteindelijk ook de rust. Amber mocht samen met Anna gelijk laten zien hoe mooi ze was.

Er was veel bekijks voor Eleanore, de ooien en al het andere vee wat er te bewonderen was, van interesse tot koop tot verbazing over de grootte van de koe zelf. Het verschil in grootte van het ras was prachtig zichtbaar ten opzichte van mijn buren, Begisch blauwe dikbilkoeien, deze werden over de ochtend gekeurd in de ring naast ons plekje.

Groet Udo Beers